Åke Hassbjer Art and Design Information
Welcome to the world of Åke Hassbjer

<<Main page
 
"The earth in your hands" signed Åke Hassbjer

WLC

World Life Care

with comfort living

A way to a better life in peace and love for the whole world.
 
Hälsoby och kunskapscenter

 
"The Golden Circle" huvudbyggnad
Kvalitetsboende med skönhet och harmoni i färg och form, inredning med maximal handikappvänlig behovsharmoni rätt hälsokost för kropp och själ fritidsaktiviteter för alla åldrar och intressen kultur med musik, konst och föreläsningar hög valbar trygghetsnivå och service.
 
"The Golden Circle" grundplan
Huvudbyggnaden har utrymmen för kultur- och miljöarrangemang, turistinformation, FN- och EU- kontor för fred, bättre miljö och hälsa. Rosengång vid entré, kan även vara en pilegång. Innanför entrédörrarna bassänger på båda sidor med vattenfall, näckrosor, vattenväxter och fiskar. Rakt fram symbolskulptur enligt bild.
 
Symbolskulptur
Stort glasklot famnat av V-tecken. Innekloten med luft, vatten, grönska och jord. Allt raffinerat belyst. Hela ”Pantheon”–atrium i sandsten, blåtoner och stjärnhimmel. Skärmar som kan användas för datorstyrd ljus-, färg-, film- och bildprojektion. När inte gym och bad användes kan hela ytan öppnas för ljuseffekter. ”Pantheon” atriumgården är reserverad för teaterföreställningar, musikkonserter, gudstjänster, konstutställningar, föreläsningar och seminarier i livs- miljö- och hälsofrågor. Motionsrum, olika terapirum, kiropraktor, badavdelning med bastu och dusch, separata avdelningar för kvinnor och män, gemensamma badbassänger med kallt vatten och varm vattenmassage. Reception med internt informationskontor och flera grupparbetsrum samt skönhetssalong finns även på bottenplanet. Huvudbyggnaden rymmer även på plan 2 ett gemensamt arbets- och läsrum med datorer och bekväma möbler. Hela byggnaden rymmer 19 dubbelrum och 6 rullstolsanpassade gästrum med tillsammans 42 bäddar. Med ytterligare två plan ryms ytterligare 18 dubbelrum och 16 enkelrum som är rullstolsanpassade. Tillsammans i hela byggnaden 110 gäster. Källarplan under hela huset med garage, förråd och plats för energiteknik.
 

The Golden Circle

"The Golden Circle" plan 1 tr.
kan byggas i flera våningar efter behov utan att förlora i utseende. Byggnaden uppföres i naturmaterial såsom sten (helst sandsten), tegel, trä, glas och metall. Alla material återanvändbara och med så litet underhåll som möjligt. Högst upp med panoramasikt finns en stor magnifik restaurang med öppen spis och den mycket viktiga utbildningen i rätt hälsosam kost.
 
"The Golden Circle" plan 2 tr. matsalsplan.
 
"The Golden Circle" tak och fasad.
 

HÄLSOBY

Runt huvudbyggnaden byggs lägenhetshuset BOBIBRA "Bo som bina bra".
Lägenhetshus Bobibra
Huset rymmer ett stort antal större och mindre lägenheter som alla är handikappanpassade och inredda för bekväm Compact Living. Lägenheterna kan vara bostadsrätter eller till uthyrning för längre eller kortare perioder.
 
Planlösning lägenhetshus Bobibra
I hälsobyn finns även ett antal enfamiljshus BOBIBRA med rikliga utrymmen och en inredning som inte lämnar någonting övrigt att önska. Övre planet i huset kan ge plats för föräldrasovrum och två gästrum eller barnrum.
 
Bobibra enfamiljshus
Huset är skapat med hänsyn till människans mått och reala behov. Husformen ger golvytor helt utan döda korridorer och med synnerligen intressanta rumsupplevelser både inne i huset och i den ekologiska trädgården. Där finns det jordkällare, drivbänkar och växthus för groddning och odling.
 
Dessa hus är tänkta som försäljningsobjekt med inredning eller med kundens egen inredning. Husen kan även ingå i hälsobyns uthyrningspool för kortare eller längre perioder.
 
Planlösning plan 1 och 2 Bobibra enfamiljshus
 

Byggnation med energisnåla och miljövänliga material.

För all byggnation gäller att fekalier och urin separeras, regnvatten användes för hygienutrymmen och bevattning i trädgård och växthus. All dagens bästa energisparande teknik skall användas för ljus och att värma, kyla och ventilera rumsluften. För att undvika allergier och skadlig elektromagnetisk strålning byggs husen i återvinningsbara, miljögodkända material såsom svenskt trä, tegel, sten och keramiska plattor. Tåliga rumsytor som är lätta att städa och vårda.
 

Inredning och dekor

Bekväma och tåliga möbler. Lättskötta för städning och vård. Ställbara lättbäddade sängar med bästa liggkomfort. Ergonomiskt riktiga sittmöbler även för äldre gäster. Behovsharmoni i varje detalj.
 
Färgupplevelser genom en koordinerad inredning i samklang med hus och omgivning.
 
Rena färger som symboliserar SOL, LUFT, VATTEN, JORD och GRÖNSKA.
 
Effektivt energisnålt ljus på rätt plats där ljuset framhäver färg och form och även fulländar upplevelsen av mörker och skugga.
 

Livscirkel med tiden, färgen och formen

3 grundformer och 3 grundfärger ger alla andra.
Smutsa inte renheten med svart -
sanning och kärlek ger och behåller liv.

Dekorationer tak och väggar; bilder människa, djur, natur. Positiva texter och tankeväckande budskap.
 
“Health and peace for our future” signed Åke Hassbjer
 

Växthus

Hellre än att bygga ett eget stort växthus för att odla olika grönsaker, frukt och bär satsar vi på att erbjuda närodlare att leverera obesprutade och kravodlade produkter. Vi kan även marknadsföra och sälja dessa produkter tillsammans med egna hälsodrycker och juicer.
 

Välutbildad personal

Byggnader, inredning och miljö är viktiga men utan kunniga och serviceinriktade medarbetare finns ingen framtid för hälsobyn. Vi måste ge all personal högre status genom egen utbildning som kan ske i existerande och fungerande anläggning i vacker svensk skärgårdsmiljö.
 
Utbildningsledare med 20 års erfarenhet finns på platsen. Bättre löner och anställningsvillkor än dagens är en förutsättning för att kraven på optimal service skall kunna realiseras.
 
Personalen skall vara många specialister i samma person som fungerar tillsammans med gäster och övriga medarbetare i en perfekt laganda som klarar av konflikter och stress och har känsla för etik och moral.
 
Ett ansvarstagande för varje gäst som därigenom får den trygghet och service vi vill ge hälsobyns gäster.

Samtlig arkitektur, livscirkel och konst skyddad enligt Lagen om Upphovsmannarätt och Copyright.

 
"Protect us" signed Åke Hassbjer
 

Finansiering

För att kunna realisera den första pilotanläggningen ”WLC” med byggnader och inredning behöver vi finansiell hjälp genom donatorer och finansiärer.
 
Kunskap skapas bara av människor – vi har kunskapen för att kunna bygga och sköta detta kunskapscenter för en hälsosam framtid. Vi har tagit fram hela projektet helt utan finansiering eller hjälp men nu behöver vi hjälp

HJÄLP OSS!

Svar till projektledaren:

Hassbjer Design
Trosshalaregatan 4
252 67 Helsingborg
Sweden
 
Mobil: 0708 - 84 58 80

Tre ord kan rädda världen;
Kärlek * Ansvar * Sanning